Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Bachbloesem MIX 69 : helpt je snel zwanger worden

 • brengt rust en aanvaarding
 • vermindert prikkelbaarheid en ongeduld
 • sterkt je zelfvertrouwen
 • vermindert jaloersheid en verbittering
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Zwanger worden berekenen bij een “normale” cyclus

Berekenen wanneer je best zwanger kan worden, is het gemakkelijkst als men over een normale menstruatiecyclus beschikt.  Een normale cyclus duurt 28 dagen, al rekent men een cyclus tussen 25 en 31 dagen ook nog bij de normale cycli.  De periode dat men in die normale cyclus menstrueert wisselt tussen één en zeven dagen.  

Als men bij een normale cyclus zwanger wilt worden, is het in eerste instantie van belang om een soort menstruatiekalender bij te houden.  Op die manier krijg je een goede kijk op het moment wanneer jouw eisprong er is.  Eén tot twee dagen voor die eisprong is de meest vruchtbare periode.  Alhoewel de eisprong of ovulatie bij een normale cyclus meestal rond de veertiende dag gebeurt, is het toch goed om een kalender bij te houden.

 

Het belang van de menstruatie in het berekenen om zwanger te worden

De menstruatie speelt samen met de eisprong een belangrijke rol als je wilt berekenen wanneer je best kan zwanger worden.  Het is daarom goed om weten wat die menstruatie eigenlijk is.  Op het moment van de eisprong komt er een eicel vrij.  Als deze eicel niet werd bevrucht, zal het lichaam deze na een poosje afstoten.  Samen met dit eitje wordt ook slijm van de baarmoederwand afgestoten.  Dat slijm was daar om de eicel op te vangen als deze zou bevrucht geweest zijn.  Het slijm is een soort nestje om een bevruchte eicel op te vangen.  Maar aangezien de eicel niet bevrucht is, is dit nestje ook niet meer nodig en wordt het eveneens door je lichaam afgestoten.  Kortom, tijdens je menstruatie is je baarmoeder eigenlijk bezig met de grote schoonmaak.

 

Berekenen om zwanger te worden: menstruatiekalender of vruchtbaarheidskalender ?

Als je wilt berekenen wanneer je best zwanger kan worden, dan is het goed om een kalender bij te houden.  Als je dit een half jaar doet, dan ga je reeds een duidelijk patroon in de cyclus herkennen.  Op die manier kan je merken hoe lang de duur is van je menstruatiecyclus.  Men spreekt hier dan over de menstruatiekalender.  Als je wilt weten op welk moment binnen deze periode je het meest vruchtbaar bent, dan kan je een vruchtbaarheidskalender opmaken.  Die zal de meest vruchtbare dagen in je cyclus aantonen.  Hou er wel rekening mee dat een bevalling of een miskraam deze kalender behoorlijk in de war kan sturen.  De ganse cyclus kan onregelmatig beginnen verlopen, en zo vormt je kalender geen betrouwbare leidraad als je de vruchtbare dagen wilt leren kennen.  

Ook een onregelmatig leven of een periode van stress kan een sterke invloed geven op de cyclus en dus op je kalender.  

Om echt zeker te zijn wanneer je het meest vruchtbaar bent tijdens je cyclus, is het dus goed om naast een kalender ook een temperatuurcurve bij te houden.  Ook op die manier zal je na enkele maanden ontdekken op welke dag je een eisprong hebt.