Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Bachbloesem MIX 69 : helpt je snel zwanger worden

 • brengt rust en aanvaarding
 • vermindert prikkelbaarheid en ongeduld
 • sterkt je zelfvertrouwen
 • vermindert jaloersheid en verbittering
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

De meest vruchtbare periode om zwanger te worden: de leeftijd

Een antwoord op wat de meest vruchtbare periode is om zwanger te worden kan opgesplitst worden in twee delen.  Er is enerzijds de ideale leeftijd waarop men zwanger kan worden, er is anderzijds de meest vruchtbare periode binnen de menstruatiecyclus.

Wat de meest vruchtbare leeftijd van de vrouw betreft, moeten we ons richten op de leeftijd midden de jaren twintig.  De laatste jaren echter wachten meer koppels om zwanger te worden tot een oudere leeftijd.  Dit is niet zonder gevolg, want moeilijkheden om zwanger te worden, worden ook steeds groter.  Na de leeftijd van 35 jaar daalt de vruchtbaarheid van een vrouw ontzettend vlug.  Tegen de leeftijd van 40 jaar heeft een vrouw nog ongeveer 10 procent van de kansen van een twintigjarige om zwanger te worden. Dit komt omdat de kwaliteit en de kwantiteit van de eicellen afnemen naarmate de leeftijd van een vrouw toeneemt.  De eicellen zijn zowel qua kwantiteit als qua kwaliteit op hun best halfweg de twintig jaar.

 

De meest vruchtbare periode om zwanger te worden in de menstruele cyclus

Ook binnen de menstruele cyclus van de vrouw zijn er perioden waarbinnen de vrouw meer vruchtbaar is om zwanger te worden dan andere.  Als een vrouw een normale cyclus heeft van 28 dagen, dan zal zij normaal gezien een eisprong hebben op de 14de dag.  Daags voor die eisprong is de vrouw het meest vruchtbaar.  Eens de eisprong er geweest is, is een vrouw maar enkele uren meer vruchtbaar.  

De menstruele cyclus van een vrouw bestaat uit vier episoden.  Eerst is er de fase waarin de eicel tot rijping komt.  Men noemt dit ook de folliculaire fase.  Daarna komt het moment van de eisprong zelf of ook wel de ovulatie genoemd.  In de derde fase maakt de baarmoeder zich klaar om een eventuele bevruchte eicel te ontvangen.  We spreken hier van de luteale fase.  Ten slotte is er de menstruatie.  Dat is de fase waarin de baarmoeder de eicel afstoot omdat deze niet bevrucht is.  

Deze ganse cyclus duurt normaal gezien tussen de  25 en de 35 dagen.  Doorgaans duurt een cyclus 28 dagen.  Deze cyclus kan bij de vrouw wijzigen in de loop van haar leven.  

Als vrouwen een onregelmatige cyclus hebben, dan kan dit leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. 
 
 

De vruchtbare periode om zwanger te worden: weetjes

De vruchtbare periode om zwanger te worden, hangt dus sterk samen met de menstruele cyclus.  Wist je in verband met deze menstruele cyclus dat:

- deze start op de leeftijd tussen 12 en 15 jaar; maar sommige meisjes menstrueren reeds vroeger en bij sommigen begint deze cyclus na hun 15de levensjaar ?

- deze cyclus duurt tot rond de leeftijd tussen de 45 en de 55 jaar ?  Dit is de leeftijd waarop de vrouw in de menopauze komt.
 
- veranderingen van leefgewoonten, stress of emotionele gebeurtenissen een invloed kunnen hebben op de duur van een menstruele cyclus ?