Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Bachbloesem MIX 69 : helpt je snel zwanger worden

 • brengt rust en aanvaarding
 • vermindert prikkelbaarheid en ongeduld
 • sterkt je zelfvertrouwen
 • vermindert jaloersheid en verbittering
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat is bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bach bloesem mix :

 • Specifiek mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Geeft snel en goed resultaat
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Waarom foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden ?

Foliumzuur is een vitamine die tijdens de eerste weken van de zwangerschap sterk aangeraden wordt om te slikken.  Wie foliumzuur neemt in het begin van de zwangerschap, zorgt  er voor dat de kans op een aangeboren afwijking vermindert.  Eigenlijk is het best om al foliumzuur te nemen terwijl je nog bezig bent met zwanger worden zelf.  Het is namelijk zo dat je doorgaans al  een tweetal weken zwanger bent alvorens je het zelf weet.  En aangezien het foliumzuur vooral van belang is in het begin van de zwangerschap, doe je er goed aan om ook tijdens het zwanger worden zelf reeds foliumzuur te nemen.

Het belang van foliumzuur situeert zich ter hoogte van het centrale zenuwstelsel.  Tijdens de eerste weken van de zwangerschap wordt dit centrale zenuwstelsel aangelegd.  Later groeien hieruit de hersenen en het ruggenmerg.  Dit is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van de baby.  Als er op dat moment iets fout loopt, dan heb je onder andere kans op een kind met een open ruggetje (spina bifida) of een open schedel (anencefalie).  In dat laatste geval is het kind niet levensvatbaar.  Door foliumzuur te nemen verklein je de kans op deze aangeboren afwijkingen merkelijk.

 

Waar vind je foliumzuur als je zwanger wilt worden ?

Foliumzuur is belangrijk om te nemen als je zwanger wilt worden en in het begin van de zwangerschap zelf.  Je vindt foliumzuur voornamelijk in spruitjes, spinazie, boontjes, broccoli, witte kool en volkorenproducten.  Het is ook aanwezig (al is het in iets mindere mate) in soya scheuten, erwten, aardappelen, ijsbergsla en eieren.  Ook sinaasappelsap en yoghurt bevatten foliumzuur.  Naast de opname via voedsel, kan je extra foliumzuur innemen.  Een supplement van foliumzuur is verkrijgbaar bij de apotheker.  Toch verdient het aanbeveling om eerst met een arts te praten over het al dan niet nemen van foliumzuur.  

Een bijkomend voordeel van het innemen van foliumzuur is dat de ochtendmisselijkheid die typisch is voor de eerste weken van de zwangerschap vermindert.  

Gevaar voor een overdosis foliumzuur is er niet echt.  Tot voor kort kon een teveel aan foliumzuur een tekort verdoezelen aan vitamine B12.  Momenteel zijn de technieken echter al zodanig verfijnd dat dit niet meer aan de orde is.

Foliumzuur opnemen als supplement is dus sterk aan te raden.  Die regel geldt echter niet voor alle vitaminen.  Zeker in het geval van vitamine A moet men bij een zwangerschap uiterst voorzichtig zijn.