Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Tips om snel zwanger te worden.

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Snel zwanger worden, tip 1: stoppen met anticonceptie

Als je snel zwanger wilt worden is de eerste tip dat je best een bezoekje brengt aan je dokter.  Dit is vooral nodig om te bespreken hoe je stopt met je anticonceptie.  Hij kan je de juiste vitamines zoals foliumzuur voorschrijven. Als je dit neemt voor je zwangerschap, kun je ondermeer voorkomen dat je baby met een open ruggetje geboren wordt. Ook als je medische problemen zou hebben, kunnen deze eerst aangepakt worden voor je zwanger bent.


Snel zwanger worden, tip 2: Vrij twee à drie keer per week.

De tweede tip om snel zwanger te worden is meermaals per week seks hebben.  De kwaliteit van het sperma is het best als er niet te weinig, maar ook niet te veel zaadlozingen gebeuren. Op die manier worden de mannelijke zaadcellen voldoende ververst en is er tijd om goede zaadcellen aan te maken. Vrij bij voorkeur ook ’s morgens, dan bevat het sperma van je partner meer zaadcellen


Snel zwanger worden, tip 3: hou je cyclus in de gaten

Als derde tip om snel zwanger te worden, moet je als vrouw (maar dat mag uiteraard ook als man) weten hoe je maandelijkse cyclus verloopt. Dan weet je wanneer je het vruchtbaarst bent en zo ken je dus de grootste kans op een zwangerschap. Het is belangrijk te weten wanneer je ovuleert , dit is namelijk je vruchtbaarste periode. Tekenen hiervan zijn pijn in de onderbuik en verhoogd witverlies. Er bestaan ook tests die voorspellen wanneer je ovuleert.


Snel zwanger worden, tip 4: kies de juiste standjes

Als vierde tip om snel zwanger te worden willen het hebben over de standjes. Er bestaan heel wat mythes over de beste standjes om zwanger te raken. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de missionarishouding meer kans op een baby geeft. Het is wel zo dat als je zit of staat tijdens het vrijen het moeilijker is om zwanger te raken omdat de zwaartekracht het de spermacellen moeilijker maakt om de eicel te bereiken.


Snel zwanger worden, tip 5: blijf rustig na het vrijen

De vijfde tip om snel zwanger te worden is om na het vrijen nog even rustig te blijven liggen.  Ga niet meteen rechtstaan of ga niet direct naar het wc maar blijf nog even rustig liggen op je rug. Zo krijgt het zaad van je partner voldoende tijd om de juiste weg te vinden. Een rustpauze van een tiental minuutjes is ideaal.


Snel zwanger worden, tip 6: kies voor een gezonde levensstijl

De zesde tip om snel zwanger te worden, is dat je er best een gezonde levensstijl op nahoudt.  Sporten is belangrijk, maar als je zwanger wilt raken mag je hier niet mee overdrijven. Het kan namelijk je cyclus in de war sturen. Het beste is dat je matig sport, maak bijvoorbeeld drie keer per week een lange wandeling.

Daarnaast is het ook belangrijk op je eetgewoonten te letten, probeer zo gezond mogelijk te eten met  veel fruit en groenten. Het is ook geen goed idee om te roken, dit heeft namelijk een zeer  negatieve invloed op je vruchtbaarheid.

85 procent van de vrouwen raakt zwanger het eerste jaar nadat ze stopten met anticonceptie. Duurt het langer, dan moet je een vruchtbaarheidsdokter raadplegen. Vrouwen ouder dan 35 jaar raadplegen best een specialist na 6 maanden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina