Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden op latere leeftijd

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Word je nu best zwanger op jonge of op latere leeftijd ?

Er kan moeilijk een eenduidig antwoord gegeven worden op het feit of je best zwanger wordt op jonge leeftijd op beter op latere leeftijd.  Beiden hebben hun voor- en hun nadelen.  Feit is dat de tendens momenteel is om later dan vroeger zwanger te worden.  De reden hiervoor is dat vrouwen liever eerst nog van het leven genieten en hun carrière proberen uit te bouwen alvorens zij aan kinderen denken.  Dit is een zeer degelijk argument om op latere leeftijd kinderen te krijgen.  De keerzijde van de medaille is dat hoe later men aan kinderen begint, hoe moeilijker en hoe risicovoller het wordt om zwanger te worden.  

 

Waarom zou je zwanger worden op latere leeftijd ?

Wat drijft de moderne vrouw ertoe om het zwanger worden steeds meer uit te stellen naar een latere leeftijd ?  Hiervoor zijn een aantal niet te miskennen argumenten:

1. Op latere leeftijd heeft men al iets meer zekerheid omtrent zijn partner.  Je kent elkaar al beter en weet wat je aan elkaar hebt; zodat je minder moet vrezen voor een scheiding eens het kind er is.  Al bestaat over zoiets natuurlijk nooit een garantie.

2. Je carrière staat al op de sporen.  Je bent misschien nog niet aan de top; maar je hebt toch al kunnen tonen wat je waard bent.  Hierdoor zal een onderbreking van je werktijd omwille van een zwangerschap beter getolereerd worden dan wanneer je in het begin van je carrière zou onderbreken.

3. Financieel sta je er doorgaans ook al iets beter voor.  De afbetaling van het huis is een routine aan het worden; je bent geïnstalleerd; kortom; je hebt het financieel vrij goed onder controle.

4. Je bent meer  verantwoordelijk dan jongere mensen om een kind op de wereld te brengen. 

 

Waarom zou je niet zwanger worden op latere leeftijd ?

Naast de pro’s om op latere leeftijd zwanger te worden, zijn er natuurlijk ook de contra’s:

1. Je biologische klok werkt na je dertigste niet echt meer mee aan een zwangerschap.  Het wordt steeds moeilijker om zwanger te worden, aangezien de kwaliteit van de beschikbare eicellen meer en meer achteruit gaat.

2. Zwanger worden op latere leeftijd houdt ook voor de baby een aantal risico’s in.  De kans dat er een aangeboren aandoening is bij de baby is niet gering eens je boven de dertig bent.

3. Als je al wat ouder bent, ga je misschien meer verantwoord om met je kinderen; maar net zo goed ga je op die leeftijd overbeschermend werken.

4. Als je op jongere leeftijd zwanger wordt; is de kloof tussen jou en je kind een pak kleiner.

 

Andere artikelen
Top van de pagina