Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden boven de 40

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger willen worden als je boven de 40 bent

Een carrière uitbouwen, financiële zekerheid en de juiste partner op latere leeftijd gevonden hebben zijn doorgaans de redenen waarom men het zwanger worden heeft uitgesteld tot na de veertig.  Maar dan  kom je mogelijks op het punt dat je zegt: ik heb nu alles wat ik zou willen, alleen een kindje ontbreekt nog.  ‘

De waarheid hoeft niet verzwegen te worden: de kans om zwanger te worden na je 40 ste verjaardag ligt een gigantisch stuk lager dan wanneer je er op eerdere leeftijd aan begint. Er zijn momenteel wel mogelijkheden waardoor het beter en beter lukt om boven de veertig nog zwanger te worden, maar hoe dan ook blijven de risico’s toch niet uit.  Meer nog, er zijn ook een pak voordelen op te noemen waarom men zou wachten tot na de veertig om zwanger te worden.  

 

Voordelen om pas boven de 40 zwanger te worden

Het grootste voordeel van het wachten met zwanger worden tot je boven de 40 bent, is waarschijnlijk dat je zo door het langere wachten een heel bewuste keuze maakt. Op die leeftijd maak je wel een 100% weloverwogen keuze.  Je kent op die leeftijd je partner beter dan wie ook, de grootste financiële zorgen zijn achter de rug en je hebt een zeer bewuste kijk op het leven.  Kortom, je vormt een solvabel nest  om een goed gezin te stichten. 

Op gebied van  gezondheid is het wel  het beste  om aan kinderen te denken als je in de 20 bent, maar dat het qua stabiliteit beter zou zijn om er pas later aan te beginnen, kan moeilijk ontkend worden. Oudere moeders zijn door hun levenservaring veel sterker en stressbestendiger.

 

Nadelen van zwanger worden boven de 40

Het grootste nadeel van zwanger te worden na de veertig is echter niet te miskennen.  Enerzijds is er het feit dat het altijd maar moeilijker wordt  om op spontane wijze zwanger te worden. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: op deze leeftijd neemt het aantal gezonde eitjes drastisch af. Ook zullen de eitjes die je nog hebt vaker chromosomale problemen bevatten.  De kans op een aandoening en/of een miskraam verhoogt hierdoor zienderogen 

 

Hoeveel kans heb je om op een goede manier zwanger te worden boven de veertig ?

Als je zwanger wilt worden boven de veertig, moet je er rekening mee houden dat ongeveer 2/3 van de vrouwen problemen heeft op het gebied van vruchtbaarheid.  In principe heb je eens boven de  40  een kans van 5% om in een normale cyclus zwanger te worden. De kans om binnen een jaar zwanger te worden daalt ook drastisch.  Als je veertig bent, is er een kans van 40 procent om binnen het jaar zwanger te worden; terwijl deze kans op je 43ste nog maar amper 2 procent is.  Ten slotte hebben moeders van boven de veertig veel meer kans op een keizersnede.  Boven de veertig bevallen iets minder dan de helft van de vrouwen door middel van een keizersnede.  Halfweg de twintig jaar is dit amper 15 procent.  

 

Andere artikelen
Top van de pagina