Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden boven de 30

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden na je dertig

Tegenwoordig kiezen heel wat koppels er voor om pas zwanger te worden op een leeftijd vanaf 30 jaar. Je staat al wat rustiger en meer ervaren in het leven. Je maatschappelijke carrière is wat verder ontwikkeld en dus kun je je ook wat meer veroorloven. Hopelijk hebben jij en je partner de voorbije tijd  al veel leuke dingen gedaan en weten jullie ondertussen goed wat je aan elkaar hebt.  Want zwanger worden is een zeer groot avontuur dat jullie nu samen gaan beleven.  

Tot hier de rozengeur en maneschijn.  Het minder goede nieuws is dat zwanger worden als je begin 30 bent een stuk makkelijker gaat dan wanneer je eind 30 bent. Wacht dus niet te lang. Eens boven de dertig komt je vruchtbaarheid in een vrije val.  Het is daarom aan te raden dat als je een kinderwens hebt en je bent zeker van een stabiele omgeving, dan kan je er best zo snel mogelijk aan  beginnen. Zeker als je mogelijk meer dan 1 kindje wilt.

Als je wat later zwanger wilt worden dan moet je met een aantal nadelen rekening houden.  

Het voornaamste nadeel is dat je na je dertigste veel minder gemakkelijk zwanger zal worden.  De meest vruchtbare periode van een vrouw is rond haar vijfentwintig.  Voor een man speelt leeftijd veel minder een rol op het gebied van vruchtbaarheid.  

Anderzijds lijkt het beginnen aan kinderen als je in de dertig bent  volkomen logisch en doordacht. Je hebt normaal gesproken  een wat beter inkomen en hoogstwaarschijnlijk al een spaarpotje.  Ook wordt de stap om al dan niet tijdelijk te stoppen met werken minder moeilijk naarmate je ouder wordt. 

Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat stoppen allerlei gevolgen voor je carrière heeft. Maar geld alleen maakt niet gelukkig, zegt het cliché. En dat geldt zeker in een situatie van iemand die zwanger wilt worden.  Je krijgt er straks zoveel liefde voor terug dat een stapje terug geen enkel probleem zal zijn. En misschien kun je ondertussen  wel enkele dingen gaan doen die je al een tijdje wilde doen.

Het is sterk aan te raden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je werkgebied.  Zo weet je waar je staat als je eventueel toch terug zou keren in het arbeidsproces. Zelfs als je niet direct weet of je verder wilt werken of niet, is het verstandig om op de hoogte te blijven. Je weet tenslotte maar nooit hoe het allemaal loopt. En we leven in een tijd waar alles  evolueert in een zeer hoog tempo.

Gelukkig heb jij als jonge dertiger nog voldoende uithoudings- en doorzettingsvermogen om een “supermama” te worden. Op deze leeftijd sta je al lekker ervaren in het leven maar ben je toch flexibel genoeg om open te staan voor nieuwe dingen. Hoe ouder je wordt hoe lastiger dit ook zal blijken te worden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina