Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden zonder seks: het kan

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden zonder seks: inleiding

Het klinkt misschien gek, maar toch gaat het daar over: zwanger worden zonder seks. Er zijn namelijk verschillende technieken die een zwangerschap mogelijk maken zonder daarvoor eerst intiem te zijn. De technieken zorgen er namelijk voor dat er op een andere manier zaadcellen bij de eicel komen, zodat die toch bevrucht kan worden.

Er kunnen verschillende redenen zijn om zwanger te worden zonder seks: een lesbisch koppel, een alleenstaande vrouw die toch een kinderwens heeft, een koppel waarvan de man onvruchtbaar is, een vrouw met vaginisme, noem maar op.


Zwanger worden zonder seks: zelfinseminatie

Als je zwanger wil worden zonder seks maar met zelfinseminatie, ga je jezelf als het ware injecteren met sperma. Het teelvocht, dat dan afkomstig is van een donor, breng je met behulp van een injectiespuit van twee milliliter, uiteraard zonder naald, in je vagina. Die injectiespuiten kun je kopen bij de apotheek.

Over het zaad: de donor levert zijn sperma bij voorkeur in een donker, uitgekookt glazen potje. Dat potje moet dan op kamertemperatuur blijven en het sperma zo snel mogelijk gebruikt.


Zwanger worden zonder seks: kunstmatige inseminatie

Zwanger worden zonder seks maar met kunstmatige inseminatie is een techniek, waarbij het sperma van de man door middel van een soort rietje in de vagina voor de baarmoedermond wordt aangebracht. Vaak zie je op vlak van kunstmatige inseminatie de afkortingen KI en KID: KI wordt gebruikt wanneer het zaad betreft van een donor die je kent (zoals eigen partner), KID gebruikt men wanneer het zaad afkomstig is van een anonieme donor (bijvoorbeeld spermabank). Zwanger worden met kunstmatige inseminatie is niet altijd even succesvol: het grootst is de kans wanneer de inseminatie gebeurt vlak voor de eisprong.


Zwanger worden zonder seks: intra-uteriene inseminatie

Zwanger worden zonder seks, maar met intra-uteriene inseminatie (kortweg IUI) gaat als volgt: op de dag van de verwachte eisprong brengt men met een speciaal katheder sperma in de baarmoederholte of in het baarmoedermondkanaal. Van dat sperma werd eerst het zaadvocht verwijderd. IUI wordt vooral toegepast bij vrouwen die ouder dan 35 zijn, of vrouwen die reeds een aantal mislukte pogingen met kunstmatige inseminatie achter de rug hebben. De eisprong kan eventueel ondersteund worden met hormonen. De kans op een zwangerschap met IUI is ongeveer één op tien.


Zwanger worden zonder seks, met intro-vitrofertilisatie

Zwanger worden zonder seks, met intro-vitrofertilisatie: kortweg IVF of ook wel reageerbuisbevruchting genoemd.

IVF is een techniek waarbij de eicellen buiten het lichaam van de vrouw worden bevrucht met zaadcellen, waarna de ontstane embryo’s in de baarmoeder geplaatst worden. Wanneer dat embryo zich dan innestelt in de baarmoeder, speken we van een zwangerschap en is de IVF dus geslaagd.


Zwanger worden zonder seks: intracytoplasmatische sperma-injectie

Zwanger worden zonder seks met intracytoplasmatische sperma injectie, kortweg ICSI genoemd. Bij deze techniek gebeurt de bevruchting kunstmatig: men brengt een spermacel rechtstreeks in een eicel. Deze techniek wordt gebruikt als de donor weinig vruchtbaar is, of na een reeks mislukte pogingen om zwanger te worden via IVF.

 

Andere artikelen
Top van de pagina