Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden: vaak seks of liever wachten?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Moet je vaak seks hebben om zwanger te worden?

Men ging er lang van uit dat het niet zo goed was om vaak seks te hebben als je zwanger wilt worden. De idee die hier achter schuilde was dat het voor het sperma beter was dat seks hebben uitgesteld werd tot het vruchtbare moment. Dit is ondertussen achterhaald. Men heeft ontdekt dat het sperma kwalitatief beter is als men regelmatig seks heeft. De hoeveelheid zaadcellen zal misschien iets minder zijn, maar het zullen zaadcellen zijn die levendiger en verser zullen zijn. En ten slotte is er maar één zaadcel nodig om zwanger te worden.

Waar men zeker rekening moet mee houden, is dat seks geen “klus” mag worden. Als je er van uitgaat dat je moet seks hebben om zwanger te worden, dan ben je niet goed bezig. Dit zal voor stress zorgen, die zonder meer nefast is om zwanger te kunnen worden. In het geval men het hebben van seks gaat zien als iets wat moet gebeuren, doet men er goed aan om de kinderwens in vraag te stellen.

 

Regelmatig seks hebben om zwanger te worden: hoe vaak is dat?

Als men zegt dat men regelmatig seks moet hebben om zwanger te worden, wat bedoelt men daar dan concreet mee? Alle dagen seks hebben, is van het goede iets te veel. Het beste wat je kan doen om zoveel mogelijk kans te hebben op een zwangerschap, is één of twee dagen voor de eisprong seks hebben. Om de twee dagen seks hebben rond de periode van de eisprong is zeker aan te raden. Het is namelijk zo dat het sperma van de man lang in de vrouw kan overleven. Een vrijgekomen eicel blijft echter niet lang bevruchtbaar. Daarom is het dus beter dat het sperma al aanwezig is op het moment dat de eicel vrij komt. Samengevat kunnen we dus stellen dat:

 - seks hebben noodzakelijk is om zwanger te worden.

 - als die seks tegen de zin gebeurt, dan moet men zich toch best even bezinnen.

 - seks hebben moet een aangenaam gebeuren blijven.

 - rond de eisprong best om de twee dagen seks hebben.

 - reeds seks gehad hebben kort voor de eisprong er komt.

 

Hoe weet ik wanneer de periode van mijn eisprong er is om zwanger te worden?

Seks hebben in de periode van de eisprong is noodzakelijk,  maar hoe weet je wanneer die eisprong gaat komen?

Als je een regelmatige cyclus hebt, dan kan je er redelijk zeker van zijn dat de eisprong 14 dagen voor de menstruatie komt. Als je cyclus dus telkens 30 dagen duurt, dan zal je eisprong op dag 16 komen.
Bij een onregelmatige cyclus is het iets moeilijker om dat moment te bepalen. Dan controleer je best het baarmoederhalsslijmvlies. Rond de periode van de eisprong wordt dit helderder van kleur en is het rekbaarder.

 

Andere artikelen
Top van de pagina