Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Als je zwanger wil worden, wanneer heb je dan seks?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden en seks: enkele cijfers

Er zijn koppels die zwanger willen worden, seks hebben wanneer het hen uitkomt en het na enkele maanden al raak is. Maar zo gaat het natuurlijk niet altijd. De gemiddelde kans om zwanger te geraken, bij een actief seksleven en tot de leeftijd van dertig (voor de vrouw) is vijftien procent per maand. Na de vrouw haar dertigste nemen die maandelijkse kansen af.

Verder is van alle vrouwen die trachten zwanger te worden en onder de dertig zijn, dertig procent binnen de drie maanden in verwachting, veertig procent tussen drie maanden en een half jaar en nog eens veertig procent tussen een half jaar en een jaar. Na twee jaar proberen is in totaal negentig procent zwanger.


Zwanger worden en seks: wanneer gaan we het doen?

Als je zwanger wil worden maar het met ‘spontane seks’ te lang duurt vooraleer het zover is, kun je ook gaan plannen wanneer je seks hebt om je kansen te verhogen.

Zo vrij je de eerste week van de cyclus, die waarin je menstrueert, niet. De kans op zwangerschap is dan nihil. De tweede week van de cyclus vrij je om de andere dag. Doe dit zo tot je zeker weet dat de eisprong achter de rug is. Als je een regelmatige cyclus van vier weken hebt, zal je dus een tiental dagen om de andere dag vrijen. Als je het op die manier doet, ligt er altijd een voorraad sperma klaar dat vers en krachtig is. Ook loop je dan niet het risico dat je een maand mist doordat je misschien te laat in de cyclus begint te vrijen.

Je kunt ook de kans op zwangerschap nog verhogen door vlak voor de eisprong dagelijks seks te hebben. Vlak voor en op de dag van de eisprong ben je immers het meest vruchtbaar. Die meest vruchtbare dagen kun je bepalen met een vruchtbaarheidsmeter of met een ovulatietest, die je kunt kopen bij de apotheker. Ook aan het baarmoederhalsslijm kun je dit herkennen: dat is die dagen dun en meer dan anders.

Een paar dagen nadat dit slijm verdwenen is, of wanneer de ovulatietest weer negatief is, moet je geen seks meer hebben om zwanger te hebben: de eicel is namelijk maximaal twee dagen vruchtbaar. Natuurlijk is het dan niet verboden om te vrijen voor het plezier!


Wanneer seks om zwanger te worden als je een onregelmatige cyclus hebt?

Als je zwanger wenst te worden maar een onregelmatige cyclus hebt, is het moeilijk te bepalen wanneer je seks moet hebben. De hierboven beschreven methode zal in dat geval niet voldoen. Het beste wat je dan kunt doen, is ongeveer drie keer per week seks te hebben.

Wanneer je cyclus langer is dan normaal, moet je er wel rekening mee houden dat je bijgevolg op jaarbasis minder malen een eisprong hebt dan vrouwen met een cyclus van vier weken. Daardoor zou het ook wel eens langer kunnen duren dat je zwanger geraakt.

 

Andere artikelen
Top van de pagina