Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Kan zwanger worden samen gaan met antidepressiva ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Onderzoek naar zwanger worden en antidepressiva gebruiken

Wat doe je als je zwanger wilt worden en je gebruikt antidepressiva ? Medicijnen gebruiken en zwangerschap zijn al even grote tegenpolen als roken en zwangerschap.  Toch hebben heel wat mensen antidepressiva nodig om normaal te kunnen functioneren.  Daarom worden antidepressiva steeds vaker gebruikt, ook als men zwanger is.  Toch is het aan te raden om tijdens de zwangerschap zo weinig mogelijk gebruik te maken van antidepressiva.  Men merkt dat het ongeboren kind veel onrustiger is als de moeder antidepressiva gebruikt.

Volgens een Nederlands onderzoek zou ongeveer twee procent van de zwangere vrouwen antidepressiva gebruiken.  Ook volgens dat onderzoek merkt men dat kinderen waarvan de moeder antidepressiva gebruikte vaker een bezoek aan de huisarts moeten brengen, vooral tijdens de eerste levensjaren.  

Daarenboven zouden kinderen waarvan de moeder antidepressiva gebruikte tijdens de zwangerschap tot vijf keer meer kans hebben op een hartafwijking.

Ververs, die het onderzoek naar het gebruik van antidepressiva tijdens de zwangerschap leidde, begrijpt uiteraard wel dat het voor sommige vrouwen niet mogelijk is om zonder antidepressiva verder  te kunnen.  Maar zij stelt zich hierbij wel de vraag of deze vrouwen niet op een andere manier kunnen geholpen worden, zodat de antidepressiva tijdens de zwangerschap kunnen geweerd worden ?

 

Alternatieven voor antidepressiva als men zwanger wilt worden

Mogelijke alternatieven die men kan gebruiken om zo antidepressiva te vermijden als men zwanger wilt worden, vinden we in volgende toepassingen:

1. St Janskruid.  Dit wordt algemeen als zeer positief ervaren, vooral als men veel last heeft van angsten en paniekaanvallen.  Men moet wel opletten dat men een extract neemt waarvan de dosis hoog genoeg is, anders heeft de werking ervan geen enkele zin.

2. Visolie is ook een goed middel tegen depressie; maar hier zit men wel met het nadeel van de aanwezigheid van kwik verveeld.

3. Nordic walking vindt meer en meer aanhangers als efficiënt middel tegen een depressie.

4. Het volgen van psychotherapie.  Dit zou eigenlijk steeds moeten aangeraden worden.  Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar om het even bij wie antidepressiva neemt.

5. Bachbloesems zijn een uiterst geschikt alternatief voor antidepressiva.  Aangezien zij totaal onschadelijk zijn, mogen zij zonder enig gevaar tijdens een zwangerschap worden genomen.  De bachbloesems kunnen zelfs ook na de zwangerschap als alternatief voor de veel ingrijpendere antidepressiva worden genomen.  Vooral voor algemene depressies, maar ook voor manische depressiviteit, postnatale depressie, winterdepressie zijn er zeer geschikte Bachbloesems

 

Andere artikelen
Top van de pagina