Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Antibiotica en zwanger worden.

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Als je zwanger wilt worden, let dan op met antibiotica

Als je zwanger bent of zwanger wilt worden, is het aan te raden om uiterst voorzichtig om te springen met medicijnen zoals antibiotica.  Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden.  Men kan antibiotica toedienen door middel van tabletten, capsules, een drankje, een injectie of een infuus. 
In het menselijk lichaam bevinden zich echter ook heel wat bacteriën die een nuttige werking hebben.  Ons spijsverteringsstelsel kan bijvoorbeeld pas goed functioneren als er de nodige bacteriën aanwezig zijn.  Daarom moet men omzichtig omspringen met het gebruik van antibiotica.  Die voorzichtigheid is zeker geboden als men zwanger is of als men zwanger wilt worden. 

 

Antibiotica nemen als je zwanger wilt worden

Als je bezig bent met een antibioticakuur, dan is het aan te raden om je plannen om zwanger te worden nog eventjes uit te stellen.  Ten eerste omdat je lichaam hoogstwaarschijnlijk niet in “optima forma” is (anders zou je geen antibiotica moeten nemen) en ten tweede omdat het aantal antibiotica die je mag nemen in combinatie met een zwangerschap uiterst beperkt is. 

Zwanger worden, vergt heel wat van een lichaam.  Het gaat niet over zomaar eventjes wat zwanger worden en binnen enkele maanden is er een baby in huis.  Zwanger worden vereist dat je fysiek en mentaal zeer goed in orde bent.  Om die reden is het sterk af te raden om reeds te beginnen met zwanger worden als je antibiotica neemt.

 

Antibiotica nemen als je zwanger wilt worden en al zwanger bent

Je moet zeker voorzichtig zijn met het nemen van antibiotica als je zwanger wilt worden, maar uiteraard ook als je al zwanger bent.  Een aantal antibiotica kunnen ingenomen worden als je zwanger bent of als je zwanger wilt worden. 

- Cefaclor: een  medicijn dat voorgeschreven wordt bij huidinfectie, keelontsteking, blaasontsteking, longontsteking, bijholteontsteking, middenoorontsteking, bronchitis.

- Benzylpenicilline: dit wordt voorgeschreven tegen streptokokken en pneumokokken.

- Feneticilline: een antibioticum dat tegen alle besmettingen van streptokokken kan genomen worden.

- Flucloxacilline: tegen aandoeningen zoals  krentenbaard, eczeem, steenpuist, wondroos.

- Amoxicillinne: een antibioticum tegen infecties aan de luchtwegen, de huis of de blaas. 

- Erythromycine: tegen chlamydia en acne.

- Clindamycine: wordt voorgeschreven bij brochitis.

- Nystatine: werkt tegen schimmels.

Al deze antibiotica zijn veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken.  Maar toch doet men er goed aan om de arts ervan op de hoogte te brengen dat men zwanger is of zwanger wilt worden.  In geen enkel geval, of men nu zwanger is of niet, is het doen aan zelfmedicatie geen goed idee. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina