Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en afvallen, gaat dat samen ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Afvallen  en zwanger worden, is dit wel gezond?
 
Afvallen als je zwanger wordt, is dit wel verstandig ? Tijdens je zwangerschap moet je lichaam je ongeboren kindje voorzien van de juiste voedingsstoffen. Als je dan net op dat moment  wilt afvallen tijdens je zwangerschapsperiode dan betekent dit voornamelijk dat je jezelf gaat te kort doen op het gebied van voeding.  Je ongeboren baby zal nemen wat het nodig heeft, zolang de voorraad strekt natuurlijk.  
 
Dus tijdens  je zwangerschap willen afvallen, brengt niet alleen schade toe aan  jezelf, maar ook aan  je ongeboren baby. Zo loop je  een groot  risico  dat niet alleen jij zelf onvoldoende vitamines, mineralen, spoorelementen en enzymen binnen krijgt maar ook je ongeboren baby.  En dit kan toch absoluut niet de bedoeling zijn.
 
 
Afvallen en zwanger worden: onlogisch 
 
Je kan het niet echt logisch noemen dat je gaat afvallen als je zwanger wilt worden.  Integendeel, het is eerder vrij normaal dat je gewicht aankomt tijdens je zwangerschap.  Je kan er wel op letten dat je door slechtere eetgewoonten niet te veel aan gewicht bijkomt tijdens je zwangerschap. Je zou dus moeten achterhalen of je bijkomt door de groei van je baby of door je eigen (slechte of niet slechte) eetgewoonten. Maar al bij al moet je hier niet te veel mee energie in steken.
 
Het allerbelangrijkste is dat je genoeg en natuurlijk  liefst zo gezond mogelijk gaat eten en dit zeker tijdens de laatste 3 maanden van je zwangerschap.  In die fase van de zwangerschap moet je je  baby  voorzien van een aantal belangrijke extra voedingsstoffen. In de beginperiode van je zwangerschap is het dan weer belangrijk dat je er op let dat je niet teveel extra suikers en vetten binnen krijgt.
Afvallen en zwanger worden: beter even uitstellen.
 
Als je wilt afvallen kan je dat beter uitstellen, vooral als je wilt zwanger worden.  Het is niet meer dan logisch dat  je tijdens je zwangerschap  gemiddeld 12 kilo bij komt. Bij de ene vrouw kan dat iets minder zijn, bij de andere iets meer. Sommige vrouwen zullen zelfs gewicht verliezen in het begin van de zwangerschap.  Het verschilt van vrouw tot vrouw. Het liefst van al wil je natuurlijk die extra kilo’s  er niet bij, maar dit extra percentage gewicht heb je echt wel nodig om tijdens je zwangerschap goed te kunnen functioneren.
 
Zo heb je tijdens de zwangerschap niet alleen een hogere vetproductie, je houdt ook nog eens meer vocht vast. Dit is een zeer vervelend zwangerschapskwaaltje dat er voor zorgt dat je er nog eens extra gewicht bij krijgt. Ook zorgt die extra hoeveelheid vocht voor een minder goede bloedcirculatie. Om je bloedcirculatie te stimuleren kan je best je benen zoveel mogelijk omhoog leggen zodat het bloed terugstroomt. Ook voldoende beweging overdag is goed voor je bloedcirculatie, uiteraard zonder te gaan sporten als een bezetene.
 
Middeltjes als brandnetelthee, bleekselderij en ananas kunnen dienst doen als vochtafdrijver en zijn daarbij ook nog eens gezond. Als de kilo’s die je erbij kreeg tijdens je zwangerschap je irriteren, dan wacht je best de bevalling af.  Automatisch zal je dan al wat gewicht kwijt zijn.  En eens je bekomen bent van de bevalling, kan je er beginnen aan denken om op een verantwoorde manier te gaan afvallen.
 

 

Andere artikelen
Top van de pagina