Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een dieet om zwanger te worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom een dieet om zwanger te worden ?
 
Een dieet om zwanger te worden, mag in geen geval een uitputtingsslag worden.  Wie van plan is om zwanger te worden, doet er goed aan om er voor te zorgen dat men fysisch sterk is.  Een zwangerschap is uiteindelijk een periode die heel wat energie van je lichaam vraagt.  Toch kunnen bepaalde voedingsstoffen er voor zorgen dat de hormonenbalans uit evenwicht geraakt en dat de kwaliteit van de eicellen vermindert.  Om die reden is het goed om eens na te gaan of men niet op bepaalde vormen van voeding kan letten als men van plan is om zwanger te worden.
 
 
Het belang van insuline in een dieet om zwanger te worden
 
Insuline is een hormoon dat een belangrijke rol kan spelen in een dieet als men zwanger wilt worden.  
Het is zo een beetje de douanier van ons lichaam.  Insuline bekijkt al het voedsel dat binnenkomt en geeft aan de lever door of die al dan niet glucose moet aanmaken.  Ons voedsel wordt omgezet naar glucose en geeft ons energie.  Als men te weinig eet, dan zal de lever zelf glucose aanmaken.  Als men teveel eet, dan wordt het teveel aan glucose opgestapeld in de vorm van glucose en vet.
 
Als het lichaam niet reageert op de “bevelen” van de insuline, dan spreekt men van insulineweerstand.  
Dit kan de hormonale cyclus ernstig verstoren.  Om die reden is het belangrijk dat het lichaam op de juiste manier reageert op insuline als men wilt zwanger worden.  Vrouwen die aan de zwaardere kant zijn, veel last hebben van acné en een onregelmatige cyclus hebben, kunnen zeker met insulineweerstand te maken hebben.
 
 
Een dieet om zwanger te worden
 
Om die insulineweerstand onder controle te krijgen, is het goed om een soort dieet te volgen als men zwanger wilt worden.  Eigenlijk is het allervoornaamste wat men moet doen (zowel als men zwanger wilt worden als daarbuiten) op geregelde tijdstippen eten.  Eén keer per dag een massa eten en dan de ganse dag niets meer, zorgt ervoor dat de lever zelf glucose gaat produceren zodat de insuline in je bloed als een jojo op en neer gaat.  Regelmatig kleinere porties eten, kan al heel wat positiefs met zich meebrengen.
 
Verder is het goed om de proteïnen, carbo-hydraten en natuurlijke vetten te verdelen.  In mensentaal bedoelt men dat het goed is om vette vis, kalkoen en yoghurt te eten in combinatie met fruit en groenten. Ook champignons, broccoli, bonen en volkoren brood is sterk aan te raden.  Verder is het vermijden van alcohol en koffie ook belangrijk als men zwanger wilt worden.  In ieder geval is het zeer sterk aan te raden om op je voeding te letten vooraleer je zwanger wilt worden.  Tijdens de zwangerschap let je ook nog op je voeding, maar vooral dan moet je er voor zorgen dat je geen honger gaat leiden.
 
Andere artikelen
Top van de pagina