Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De invloed van het gewicht op zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden ?  Hou je gewicht in de gaten
 
Een gezond gewicht is van essentieel belang als je vlot zwanger wilt worden.  Zowel ondergewicht als overgewicht zijn zeer nadelig op de vruchtbaarheid.  De bewering dat je bij een zwangerschap moet eten voor twee, is verre van juist.  Eigenlijk moet je al met gezonde voeding en een gezond lichaamsgewicht bezig zijn nog voor je zwanger bent.  En niet onbelangrijk: ook voor de man is het gewicht van grote invloed op de vruchtbaarheid.
 
 
Gewicht en zwanger worden: ondergewicht
 
Zowel voor de man als voor de vrouw is het belangrijk dat het gewicht niet te laag is om zwanger te worden.  Eigenlijk heeft je lichaam een bepaald vetpercentage nodig als je wilt  zwanger worden.  Men zegt dat iemand last heeft van ondergewicht als de BMI lager is dan 19.  Vrouwen met een ondergewicht zullen merken dat zij vaak last hebben van een onregelmatige cyclus en soms zal de menstruatie zelfs helemaal wegblijven.  Uiteraard is het in dat geval moeilijk, zo niet onmogelijk, om zwanger te kunnen worden.  Ondergewicht bij de man leidt meestal tot een verminderde hoeveelheid zaadcellen in het sperma; wat natuurlijk ook nadelig is voor de vruchtbaarheid.
 
 
Gewicht en zwanger worden: overgewicht
 
Als je gewicht te hoog is en je hebt een BMI van 29 of meer, dan spreekt men van overgewicht wat ook nadelig is om zwanger te worden.  Overgewicht zorgt er bij de vrouw voor dat zij minder vlug zwanger zal worden.  Maar eens de vrouw zwanger is, kan overgewicht voor complicaties zorgen tijdens de zwangerschap.  Deze complicaties kunnen zowel voor de vrouw zelf als voor de baby optreden.  Ook mannen met een overgewicht hebben een verminderde vruchtbaarheid.  Men vermoedt dat vooral de hormonen er voor zorgen dat men moeilijk zwanger wordt bij overgewicht.
 
 
Zwanger worden: wat doe je als je problemen hebt met je gewicht ?
 
Als je zwanger wilt worden, is een gezond gewicht van belang.  Voorkomen is beter dan genezen; waarmee we bedoelen dat je er goed aan doet om je gewicht steeds op peil te proberen houden.  Een gezonde en evenwichtige voeding is een eerste vereiste om je gewicht op peil te houden.
Heb je toch problemen met je gewicht, dan pak je best eerst deze problemen aan alvorens je zwanger probeert te worden.  Hiervoor kan je een diëtist raadplegen die je hoeveelheid vet kan berekenen en die samen met jou een haalbaar plan kan opstellen om je gewicht terug op peil te krijgen.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina