Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en drugs: geen goede combinatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden als je drugs gebruikt.
 
Als je zwanger wilt worden, is het zeer verstandig om er een gezonde levensstijl op na te houden en daar is dus geen plaats voor drugs.  Je moet er rekening mee houden dat enerzijds jouw eigen lichaam een ernstige belasting krijgt waar drugs zeker geen goed aan doen.  Anderzijds kan je baby ernstige letsels oplopen als jij drugs gebruikt tijdens de zwangerschap.
 
Daarom is het aan te raden om, alvorens je zwanger wilt worden, ophoudt met het gebruik van drugs.  Ook alcohol en nicotine behoren tot de schadelijke invloeden voor je eigen lichaam en voor je toekomstige baby.  Lukt het je niet om met drugs, nicotine of alcohol te stoppen om zwanger te worden, dan is het zeker hoog tijd dat je contact opneemt met je arts.  Die kan je voorstellen doen waardoor het stoppen met deze middelen vlotter gaat verlopen.
 
 
De invloed van drugs op het zwanger worden
 
Zwanger worden en drugs zijn absoluut niet verenigbaar.  Er bestaan verschillende soorten drugs, die elk hun negatieve invloed kunnen hebben op jouw lichaam en op je ongeboren baby.  Stel dat je tijdens je zwangerschap harddrugs gebruikt, dan moet je baby al van zodra het op de wereld komt gaan afkicken.  Het is misschien niet slecht om eerst eens zelf proberen af te kicken.  Op die manier weet je wat je je kind aandoet als je tijdens de zwangerschap toch drugs zou gebruiken.  Een pasgeboren baby  al afkickverschijnselen bezorgen, is echt onverantwoord.  Daarnaast zijn er nog tal van afwijkingen waar je baby mee geconfronteerd wordt.  Zo kan je er van op aan dat je baby, omwille van jouw druggebruik, kleinere hersenen zal hebben en een ernstige achterstand op het gebied van groeien.  
 
Als het stoppen met drugs niet lukt, dan is het nodig om hulp in te roepen.  Heb je tijdens je zwangerschap toch drugs gebruikt, dan is het noodzakelijk dat u de arts hiervan op de hoogte brengt. Op die manier kan men de lijdensweg van je pasgeboren baby verminderen door van bij de geboorte te starten met een behandeling van pijnstilling.  Je baby zal uiteindelijk vanaf de dag van de geboorte moeten leren vechten tegen het gebruik van drugs.  Clean leren worden op het moment dat je maar net op de aarde brengt, is dus heus geen goede start.  Iedere moeder zou haar kind voor deze ellende moeten behoeden.
 
 
Drugs en zwanger worden: een zaak voor de moeder ?
 
Denk vooral niet dat je als moeder de enige bent die er moet voor zorgen dat je bij het zwanger worden niet met drugs geconfronteerd wordt.  Ook voor de toekomstige vader is het van groot belang dat hij clean is op het moment dat hij een zwangerschap wilt opstarten.  Enerzijds zorgen drugs ervoor dat de kwaliteit van het sperma zienderogen achteruit gaat.  Maar anderzijds kan een druggebruiker niet de nodige morele steun bezorgen die een moeder in spe nodig heeft.  Om die reden is het nodig dat niet alleen de moeder, maar ook de vader zeer omzichtig gaat omspringen met alcohol, nicotine en drugs als er een zwangerschap op til is.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina