Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Over zwanger worden en wiet

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wiet, marihuana, cannabis, weed, gras, mary jane,… vele namen voor iets wat men softdrugs noemt. Maar ‘soft’ of niet: wiet is geen goed idee wanneer je zwanger wil worden. Hier verduidelijken we waarom. 
 
 
Zwanger worden, wiet en zaadproductie
 
Wiet heeft een invloed op de zaadproductie van de man, een zeer belangrijk iets wanneer je zwanger wenst te worden. Bij een man die jointjes rookt worden er minder zaadcellen aangemaakt en ze bewegen ook nog eens minder goed. Daardoor kan het aanzienlijk langer duren voor je zwanger wordt. En als je toch zwanger wordt, zijn er geen risico’s voor de gezondheid van je kindje bekend. 
 
 
Zwanger worden: de gevolgen van wiet bij de vrouw
 
Ook vrouwen die wiet gebruiken, kunnen moeilijkheden ondervinden wanneer ze zwanger willen worden. Eerst en vooral beïnvloedt wiet de menstruatiecyclus van de vrouw, waardoor de vrouw na gebruik van cannabis tijdelijk minder vruchtbaar kan zijn. 
 
Ook kan wiet de innesteling van het embryo in de baarmoeder verhinderen. Voor een zwangerschap met succes, dient het embryo zich in de baarmoederwand vast te zetten. Maar als je wiet gebruikt, is de kans aanzienlijk kleiner dat dit gebeurt. Dit wil zeggen: de kans om zwanger te worden, wordt aanzienlijk kleiner…
 
 
Wiet gebruiken en zwanger worden: geen goed idee
 
Als je wiet gebruikt, is de kans op zwanger worden kleiner. Maar niet onbestaande, en hier dient eveneens rekening mee gehouden te worden. 
 
Eerst en vooral weet je meestal de eerste maand nog niet dat je zwanger bent. Maar gedurende die eerste maand is de baby zich juist volop aan het ontwikkelen en dus zeer kwetsbaar. Dat is nog een goede reden om geen wiet te gebruiken als je zwanger wilt worden!
 
Hier sommen we de risico’s op van het cannabisgebruik tijdens de zwangerschap. Let op: deze gelden ook voor aanstaande moeders die niet veel gebruiken!
 
Groeiachterstand bij de geboorte. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen kleiner, lichter en met een kleinere hoofdomtrek worden geboren als de moeder tijdens de zwangerschap wiet heeft gebruikt. Vaak verdwijnt deze groeiachterstand pas weer vlak voor of tijdens de pubertijd.
Er zijn ook verschillende geestelijke klachten die het kind kan krijgen als de moeder tijdens de zwangerschap wiet heeft gebruikt. Deze zijn:
 
Concentratieproblemen;
Impulsiviteit;
Klachten van angst;
Moeite hebben met ingewikkelde taken, of bij meerdere taken tegelijkertijd.
 
Wanneer deze kinderen pubers worden, hebben zij ook een grotere kans om zelf wiet of andere drugs te gaan gebruiken. 
 
Over eventuele gevolgen van wietgebruik van de moeder na de puberteit is momenteel nog niets bekend. 
 
 
Andere artikelen
Top van de pagina