Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en drinken

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Is alcohol drinken verantwoord als je zwanger wilt worden ?
 
Als je zwanger wilt worden of als je zwanger bent, dan word je constant met goede raad om de oren geslagen.  Heel  vaak veranderen deze raadgevingen.  De ene keer is dit goed, de andere keer dat.  De ene keer mag je dit niet doen, de andere keer moet je dat net wel doen.  Over één zaak is men het steeds eens en eens geweest: het gebruik van alcohol.  Het is uiteraard wel zo dat je van af en toe eens een glaasje te drinken niet noodzakelijk problemen gaat krijgen.  Maar als men er  van uit gaat dat een ouder alleen maar het beste wilt voor zijn/haar kind; is het toch aan te raden om ook dat ene glaasje af en toe te laten staan.
 
 
Alcohol drinken als je zwanger wilt worden
 
Zowel bij de man als bij de vrouw is het drinken van alcohol als je zwanger wilt worden af te raden.  Alcohol heeft zondermeer een negatieve invloed op de vruchtbaarheid.  Het risico om later een miskraam te doen, is sterk verhoogd als er regelmatig alcohol gedronken wordt, zowel voor de man als voor de vrouw.
 
Zeker als het zwanger worden al niet te vlot verloopt, is het van belang dat de man geen alcohol drinkt. Eens men zwanger is, heeft het alcoholgebruik van de man geen invloed meer; maar als sociale steun kan het goed zijn dat hij ook matig is in het gebruik.
 
Voor een vrouw duurt het niet mogen drinken van alcohol iets langer.  Het is begrijpelijk dat je wel eens zin hebt in een glaasje, maar bedenk dat de eerste weken van de zwangerschap enorm belangrijk zijn voor het kind.  Het is namelijk in deze periode dat de organen van het kind gevormd worden.  Er kan dus heel wat mis lopen in deze tijd en daarom vermijd je best alle risico’s.  
 
 
Zwanger worden en alcohol drinken: wat als je zwanger bent ?
 
Voor de man houdt het stoppen met alcohol drinken op als de vrouw zwanger geworden is.  Tenzij hij als vorm van steun meedoet natuurlijk, wat alleen maar kan aangemoedigd worden.  Voor een vrouw is het nog heel belangrijk om alcohol te bannen.  Wat je als vrouw aan alcohol drinkt, drinkt je baby automatisch mee.  Zo kan men er van uit gaan dat één glaasje alcohol per dag drinken al een negatieve invloed kan hebben op de psychomotorische ontwikkeling van de baby.  
 
Van zodra je als zwangere vrouw twee glazen alcohol per dag drinkt, vergroot het risico op miskraam, vroeggeboorte en een te laag geboortegewicht.  Bij een gebruik van zes glazen alcohol per dag is het risico op een aangeboren afwijking uiterst groot.  Men spreekt dan ook van een foetaal alcohol syndroom; en de kans dat je een baby op de wereld zet die de eerste dagen al moet ontwennen van de alcohol, is zeer groot.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina