Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Heeft alcohol drinken door de man een invloed op het zwanger worden ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Alcohol drinken en zwanger worden: voor de man en de vrouw
 
Alcohol drinken als je zwanger wilt worden is zowel voor de man als voor de vrouw nadelig.  Hierover bestaan echter nogal wat discussies; want meerdere koppels beweren dat zij tijdens de zwangerschap geregeld een borreltje bleven drinken en toch gezonde kinderen hebben.  Het is inderdaad zo dat de kans op een gezonde baby nog steeds zeer groot is, ook al drink je af en toe een glaasje.  Maar het is eveneens zo dat het risico op schade bij het kind vergroot.  Normaal gezien wil je als ouder alleen maar het beste voor je kind, en in dat opzicht kunnen we dus stellen dat men beter een onnodig risico (alcohol gebruiken) vermijdt.  Zowel voor het zwanger worden als tijdens de zwangerschap zelf maar ook tijdens het geven van borstvoeding raadt men algemeen aan dat het beter is om alcohol te laten staan.
 
 
Zwanger worden en alcohol: de invloed bij de man
 
Voor een man is het voornamelijk zo dat hij beter geen alcohol drinkt in de periode dat men probeert zwanger te worden.  In principe maakt het voor de baby niets meer uit of een man tijdens de zwangerschap al dan niet alcohol drinkt.  Maar uit solidariteit kan men natuurlijk stellen dat het wel mooi meegenomen is dat de man net zoals zijn vrouw de alcohol eventjes de rug toekeert.  
 
De reden waarom een man tijdens het proberen zwanger worden beter geen alcohol drinkt, is dat alcohol de kwaliteit van het sperma achteruit doet gaan.  En het hoeft geen uitleg dat een verminderde kwaliteit van sperma ook een verminderde kans op bevruchting met zich meebrengt.  
 
 
Alcohol vermijden: wat kan de man nog doen bij het zwanger worden ?
 
Het is dus omwille van de spermakwaliteit best dat de man geen alcohol drinkt om het zwanger worden vlugger te laten verlopen.  Daarnaast kan een man nog een aantal zaken in de gaten houden die er voor zorgen dat de kwaliteit van het sperma verbeteren.  Sperma van goede kwaliteit betekent dat het aantal zaadcellen groot genoeg moet zijn, voldoende beweeglijk, de juiste vorm en een doorborend vermogen hebben.
 
De zaadballen van een man bevinden zich niet voor niets buiten het lichaam.  Dat komt omdat warmte de kwaliteit van de zaadcellen sterk vermindert.  Om die reden is het af te raden dat mannen vaak spannende broeken (en vooral onderbroeken) dragen, omdat zo de teelballen teveel tegen het lichaam worden geduwd.  Ook veel zittend werk uitvoeren, is nadelig voor de kwaliteit van het sperma.  Eveneens omwille van de warmte, wordt afgeraden om veelvuldig gebruik te maken van warme baden, sauna, elektrische dekens en zetelverwarming in de auto.  
 
Lange tijd dacht men dat het goed was dat de man het zaad spaarde om zo een goede kwaliteit af te leveren.  Dit is niet zo !  Twee tot drie zaadlozingen per week zijn het beste om de kwaliteit van het sperma op peil te houden.
 
Andere artikelen
Top van de pagina