Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wanneer kan ik zwanger worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De meest logische periode wanneer ik zwanger kan worden

Als ik zwanger wil worden, dan kan ik best mijn menstruatiecyclus in de gaten houden.  Als ik een regelmatige cyclus heb, dan zal ik normaal gezien in het midden van die cyclus het meest vruchtbaar zijn en zal ik dus de meeste kans hebben om zwanger te worden. 

Heb je geen regelmatige cyclus, dan kan je merken aan je lichaamstemperatuur wanneer je zwanger kan worden.  Als je iedere ochtend je temperatuur meet alvorens je recht staat,  dan zal op de dag van je ovulatie deze temperatuur iets hoger liggen.

Ook de productie en samenstelling van de slijmvliezen is enigszins anders in de periode dat je het meest vruchtbaar bent.

Maar misschien wil je helemaal niet zwanger worden en heb je een reeks vragen over wanneer je wel en wanneer je niet zal zwanger worden.

 

Kan ik zwanger worden van orale seks ?

In dit geval is het antwoord op de vraag “kan ik zwanger worden” vrij eenvoudig.  Uiteraard zal je door uitsluitend orale seks te beleven niet zwanger worden.  Zo kan je ook nooit zwanger worden van alleen maar te kussen.  Niet zelden zijn tieners echter zo slecht of zo fout ingelicht dat zij met deze vragen wel eens durven zitten.

 

Kan ik zwanger worden als ik borstvoeding geef ?

Ik was net zwanger, ik geef nu borstvoeding, klopt het dat ik dan niet kan zwanger worden ?  Deze stelling is geen honderd procent garantie.  In principe zal je niet zwanger worden als je borstvoeding geeft als de baby nog jonger is dan zes maanden, als je nog niet menstrueert en als je voldoende melk (zeker om de vier) geeft aan de baby.  Maar nogmaals; dit is doorgaans zo.  Borstvoeding geven is dus geen waterdichte garantie als je niet zwanger wilt worden.

 

Kan ik zwanger worden als ik vrij tijdens mijn regels ?

Je hoort wel eens beweren: ik had alleen seks tijdens mijn regels en toch kan ik daardoor zwanger worden.  Helemaal onjuist is dit niet.  Er zijn situaties waarin het mogelijk is dat je door te vrijen tijdens je regels toch zwanger wordt.  Vooral als je korte cycli hebt of periodes van langdurige menstruaties, kan je tijdens je regels zwanger worden.  Wat ook kan gebeuren is dat er tijdens de eisprong een lichte bloeding is.  Soms verwar je dit dan met je maandstonden, maar het is uitgerekend op dat moment dat je het meest vruchtbaar bent. 

 

Kan ik zwanger worden als ik de eerste keer geslachtsgemeenschap heb ?

Ook op de vraag “kan ik zwanger worden na de eerste keer” kan men voluit antwoorden met “ja”.  Het is dus steeds van belang, zelfs als je de eerste keer geslachtsgemeenschap hebt, dat je je voorzorgen neemt.  Zowel tegen een zwangerschap als tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) is het gebruik van een condoom aan te raden, ook de eerste keer. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina