Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Mag je snel zwanger worden na het nemen van de pil?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De pil neemt u om niet zwanger te worden, maar mag je na het nemen van de pil snel zwanger worden ?  Of is het aan te raden om een wachttijd in acht te nemen ?  Terwijl u de pil neemt, bent u niet vruchtbaar. Maar zodra u stopt met de pil kan u zwanger worden in de eerste normale cyclus zonder pil. Dat de pil uw vruchtbaarheid zou verminderen, is absoluut onjuist. Ook na het verwijderen van het spiraaltje of het hormoonspiraaltje, kan u meteen zwanger worden omdat die de natuurlijke cyclus niet beïnvloeden.


Mag je snel zwanger worden na de pil?

Ja, je mag meteen zwanger worden na het gebruik van de pil. Vroeger beweerde men dat je eerst een paar maanden moest wachten tot wanneer  je weer een regelmatige cyclus had.  Dat was interessant omdat men dan beter kan berekenen hoe ver je zwanger bent. Maar tegenwoordig krijgt iedereen een termijnecho, dus je mag meteen “onbeschermd” vrijen. Het enige is dat je jezelf in onzekerheid brengt als je menstruatie wegblijft. Komt dat nu door het ontpillen of ben je zwanger? Regelmatig een zwangerschapstest doen biedt dan duidelijkheid.


Snel zwanger worden na de pil: geduld oefenen

Er gaan veel verhalen rond van vrouwen die zeer snel zwanger worden na stoppen met de pil. Dit zijn echter uitzonderingen! Wat veel vaker gebeurt is dat het maanden duurt voor je eigen cyclus op gang is. Je kunt in het begin heel lange cycli hebben. Deze cycli zijn meestal anovulatoir, dat wil zeggen, dat er geen eisprong is geweest. Op een gegeven moment stoot je baarmoeder toch het opgebouwde baarmoederslijmvlies af en dat interpreteer je dan als menstruatie. Op een gegeven moment krijgt de hypofyse wel weer door dat hij aan de slag moet en komt er weer een eisprong. Men ziet  vaak dat de cyclus het eerste half jaar na pilgebruik erg onregelmatig is, met meestal lange cycli. Na een half jaar is het meestal wel genormaliseerd. Maar bij sommige vrouwen duurt het meer dan een jaar!  De bewering dat na het gebruik van de pil het langer zou duren vooraleer men zwanger wordt, is niet juist.  Ook de bewering dat hoe langer iemand de pil gebruikte, hoe moeilijker de cyclus weer op gang komt, is twijfelachtig. 


Snel zwanger worden na de pil: vanaf wanneer duurt het te lang?

Snel zwanger worden na de pil is eerder uitzonderlijk.  Je mag je lichaam een jaar de tijd geven om weer een normale cyclus met eisprong te krijgen. Onder normaal verstaan we: een cyclus tussen de 21 en 35 dagen met minimaal 2 dagen helderrood bloedverlies. Na het stoppen met de pil direct zwanger worden kan wel, maar is eerder uitzondering dan regel. Raak dus niet in paniek als je nog niet zwanger bent na 3, 6 of 9 maanden!  Ga zeker ook niet uit jezelf gaan experimenteren met medicijnen om vlugger zwanger te worden, want dat berokkent meer kwaad dan goed.

Wat wel positieve effecten heeft, is het gebruik van Bachbloesems.  Deze zorgen er voor dat je op een rustigere manier met het zwanger worden kan omgaan.  Vooral de maandelijkse ontgoochelingen kan je beter aan, wat er voor zorgt dat een zwangerschap gemakkelijker kan ontstaan.  Bachbloesems zijn volledig veilig in gebruik en geven geen enkele bijwerking.

 

Andere artikelen
Top van de pagina