Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Kan iemand zwanger worden als die geen eisprong heeft?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Moet je wanhopen als je geen eisprong hebt en toch zwanger wilt worden?

Zwanger worden en je hebt geen eisprong, is niet meteen logisch. Een zwangerschap ontstaat als een zaadcel een rijpe eicel ontmoet. Op die manier kan men logisch besluiten dat het niet mogelijk is om zwanger te worden als er geen eisprong komt. Een eisprong is namelijk het moment waarop een rijpe eicel wordt vrijgelaten zodat deze eventueel kan bevrucht worden. Komt die eisprong er niet, dan houdt dat in dat er geen rijpe eicel is en dat er dus ook geen eicel kan bevrucht worden. Toch moet men niet meteen gaan wanhopen als er geen eisprong is. Het zwanger worden zal weliswaar een pak gecompliceerder verlopen dan wanneer er wel een eisprong zou zijn, maar is daarom niet onmogelijk. De medische wetenschap is al zodanig geëvolueerd dat vrouwen die geen eisprong hebben toch soms kunnen geholpen worden om zwanger te worden.

 

Wanneer kan je er zeker van zijn dat je geen eisprong hebt om zwanger te worden?

Eigenlijk kan je al vrij vlug weten of je wel of geen eisprong hebt als je zwanger wilt worden. Als je op regelmatige basis menstrueert, dan kan je er van op aan dat je een eisprong hebt. Uiteindelijk is de menstruatie niets anders dan het rijpe eitje dat bij de eisprong vrij kwam en dat niet bevrucht werd dat wordt uitgestoten uit het lichaam. Als er geen eitje zou vrijgekomen zijn (en er dus geen eisprong was), dan zou het ook niet moeten uitgestoten worden. In die zin is je menstruatie dus goed nieuws.
Het moment van de eisprong zelf bepalen, kan je doen aan de hand van het slijm uit de vagina. Als dit helder en rekbaar wordt, dan is dat het moment van de eisprong. Heel wat vrouwen ervaren ook dat zij op het moment van de eisprong een beetje buikpijn hebben.

Stel dat je toch geen menstruatie hebt, dan is dat het teken dat je waarschijnlijk ook geen eisprong hebt. Als je toch zwanger wilt worden, ga je dan best meteen naar de arts. Deze zal via onderzoeken nagaan wat de reden is waarom je geen eisprong hebt. Op basis van deze oorzaak kan een behandeling opgestart worden.

 

Zwanger worden en geen eisprong: welke behandeling bestaat er?

Als je zwanger wilt worden en er is vastgesteld dat er geen eisprong is, dan moet je je kinderdroom nog niet meteen laten varen. Eén van de mogelijke behandelingen is een eisprong opwekken met het geneesmiddel Clomid. Aangezien door dit geneesmiddel de eisprong gestimuleerd wordt, is de kans op een meerling groter dan wanneer er geen stimulatie zou zijn. Ondertussen is de medische wetenschap wel al zo ver gevorderd dat ook die kans meer en meer kan ingeperkt worden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina