Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ik wil buiten de vruchtbare periode ook iets doen om zwanger te worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Bezig zijn met zwanger worden buiten je vruchtbare periode

Zwanger worden bereikt een hoogtepunt als je in de vruchtbare periode bent, maar ook buiten deze periode willen heel wat koppels iets ondernemen om zwanger te worden. Een koppel dat zwanger wilt worden, moet er zich bewust van zijn dat het gemakkelijk een achttal maanden kan duren vooraleer dit effectief lukt. Artsen zullen niet geneigd zijn om medische hulpmiddelen in te schakelen alvorens men een jaar lang geprobeerd heeft om zwanger te worden. Voor een koppel kan dit immens lang lijken, maar het is zeker niet uitzonderlijk. Heel wat koppels zullen ondertussen middeltjes gaan uitproberen om het zwanger worden toch reeds te stimuleren. Zolang dit op een verstandige manier gebeurt, is er niets aan de hand. Aan zelfmedicatie beginnen zonder medische tussenkomst is totaal onverantwoord. Er zijn mogelijkheden die men kan doen om het zwanger worden te stimuleren, ook buiten de vruchtbare periode.

 

De temperatuur bijhouden om zwanger te worden, ook buiten de vruchtbare periode

Als men op eigen houtje iets wilt ondernemen om zwanger te worden, ook buiten de vruchtbare periode, is het bijhouden van de temperatuur iets ideaal. Door het bijhouden van de temperatuur gedurende een ganse cyclus, krijg je er een goed beeld van of je een eisprong hebt en wanneer in je cyclus die eisprong is. Hiervoor moet je iedere ochtend de temperatuur meten, en dit nog voor je uit bed kwam. Je doet dit liefst op hetzelfde uur. Als er geen redenen zijn om een verhoogde temperatuur te hebben (je bent ziek, je bent heel lang op geweest,…) dan zal je merken dat deze temperatuur altijd vrijwel gelijk is. Plots zal deze echter ongeveer een halve graad stijgen. Dit betekent dat je op dat moment je eisprong hebt. Dat moment is het echter al op het laatste om nog seks te hebben om zwanger te worden. Het is beter dat je één of twee dagen voor de eisprong seks had. Toch kan deze temperatuurcurve je helpen. Met een klein beetje geluk, kan je na enkele maanden vaststellen dat de eisprong steeds op dezelfde dag van je cyclus komt. Zo weet je op welke dag van je cyclus best seks hebt om zwanger te worden.

 

Buiten de vruchtbare periode iets doen om zwanger te worden: de levensstijl

Zorgen voor een gezonde levensstijl als je zwanger wilt worden, is ook iets wat je kan (eigenlijk zou moeten) doen, ook buiten de vruchtbare periode. Gevarieerde voeding, matig zijn met alcohol, vermijden van drugs en nicotine zijn zaken die het zwanger worden kunnen bevorderen. Trouwens, als je op een verantwoorde manier zwanger wilt worden, zorg je er voor dat je sowieso op deze dingen let. Dit in je eigen belang, maar ook in het belang van je baby.

 

Andere artikelen
Top van de pagina