Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Over een vegetarisch leven leiden en zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Vegetarisch leven en zwanger worden: bouwstoffen
 
Ook vegetarische mensen kunnen de droom hebben om zwanger te worden. Maar omdat je dan ook rekening dient te houden met het nieuwe leven dat in je groeit, moet je nog harder dan normaal letten op wat je eet. Dat nieuwe leven heeft immers heel wat bouwstoffen nodig, zodat het goed kan groeien en straks klaar kan zijn om geboren te worden. Vegetarisch zwanger worden: hier hebben we het over de voedingsstoffen die belangrijk voor je zijn. 
 
 
Vegetarisch zwanger worden en ijzer
 
IJzer is een voedingselement dat je in de gaten moet houden wanneer je vegetarisch leeft en zwanger wenst te worden. Bij mensen die vlees eten is vooral rood vlees een belangrijke bron van ijzer. Andere zaken dan vlees die eveneens rijk zijn aan ijzer zijn onder andere kaas, eieren, vleesvervangers, noten, zaden en peulvruchten. 
 
De baby die in je buik groeit, heeft ontzettend veel ijzer nodig. Zo veel, dat zelfs zwangere vrouwen die niet vegetarisch leven toch vaak extra ijzer moeten bijnemen. Dus ook wanneer je vegetariër bent zal je waarschijnlijk ijzersupplementen voorgeschreven krijgen. 
 
 
Vegetarisch zwanger worden en vitamine C
 
Vitamine C is steeds een belangrijke vitamine, ook wanneer je vegetarisch leeft en zwanger wenst te worden. Ten eerste krijg je van vitamine C een grotere weerstand zodat je minder vatbaar bent voor verkoudheden, griepjes enzovoort. 
 
Maar er is meer: vitamine C zorgt ook voor een betere opname van ijzer wat, zoals daarnet aangehaald, een onmisbaar mineraal is wanneer je zwanger bent. Je kunt dus best meerdere malen per dag fruit, groenten of fruitsap eten of drinken dat rijk is aan vitamine C.
 
 
Vegetarisch leven, zwanger worden en hoogwaardige eiwitten
 
Als je vegetarisch leeft en zwanger wil worden, zijn hoogwaardige eiwitten zeer belangrijk. Mensen die niet vegetarisch leven, halen die namelijk vooral uit vlees en dierlijke producten. 
 
Eiwitten leveren calorieën en aminozuren, wat in feite de bouwstenen van het lichaam zijn. Het lichaam heeft namelijk aminozuren nodig om nieuwe cellen aan te maken en oude cellen te vernieuwen. Voor het nieuwe leven dat in je groeit, dienen heel wat nieuwe cellen aangemaakt te worden. 
Daarnaast gebruikt het lichaam aminozuren ook om bepaalde stoffen te maken, zoals afweerstoffen en hormonen. 
 
Naast vlees bevatten ook melk, kaas en eieren veel eiwitten. Plantaardige producten die veel eiwitten bevatten zijn brood, noten, peulvruchten en linzen. Het is echter wel zo dat bij de zogenaamde plantaardige eiwitten de aanwezigheid van essentiële aminozuren sterk verschilt. Van alle plantaardige producten, is het enkel soja dat alle essentiële aminozuren bevat.
 
 
Vegetarisch leven, zwanger worden en vitamine B12
 
Dit is ook een vitamine die belangrijk is wanneer je vegetarisch leeft en zwanger wil worden. Vitamine B12 komt namelijk enkel voor in dierlijke producten zoals kaas, boter en eieren. Het is wel zo, dat men het meestal ook wel aan vleesvervangers toevoegt. 
 
Vitamine B12 zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel.
 
Andere artikelen
Top van de pagina