Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Tips om gezond zwanger te worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Gezond gaan leven, doe je best alvorens je van plan bent om zwanger te worden.  Ten eerste omdat een gezonde levensstijl de bevruchting zal bevorderen.  Ten tweede omdat het veel moeilijker is om bepaalde gewoontes te veranderen als je al zwanger bent.  Trouwens, doorgaans is men al enkele weken zwanger alvorens men dit met zekerheid weet.  En het is nu net in het begin van de zwangerschap dat gezondheid zo belangrijk is.
 
Gezond zijn om zwanger te worden is géén zaak van vrouwen alleen.  Ook voor de man is het van belang om bij een gezonde levensstijl stil te staan als men als koppel zwanger wilt worden.
 
 
Gezond zwanger worden: de voeding
 
Het eerste waar men aan denkt bij gezond zwanger worden, is een gezonde voeding.  De voeding is inderdaad van grote invloed op onze gezondheid.  Hier enkele tips in verband met de voeding:
 
1. Koffie, thee en cola: de cafeïne in deze producten maakt de bevruchting moeilijker en verhoogt eveneens de kans op een miskraam.  Ook met energy drankjes moet men om die reden voorzichtig zijn.  Het is niet zo dat je koffie, thee of cola helemaal moet bannen; maar beperkt het gebruik ervan.
 
2. Overgewicht.  Een gezond gewicht is heel belangrijk om zwanger te worden.  Het gaat hier dan niet alleen om overgewicht; maar ook vrouwen met een te laag gewicht geraken doorgaans moeilijker zwanger.  Vrouwen met een overgewicht hebben meer kans op een afwijking bij de baby.  Als het overgewicht ernstig is, dan is de kans op zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk zeer groot.
 
3. Een gezonde voeding.  Het zinnetje ‘je moet voor twee eten’ is absoluut een fabeltje.  Wat geen fabeltje is, is dat je met enkele trucjes de zwangerschap vlotter kan laten verlopen.  Zo kan een behandeling met multivitamines voor zwangere vrouwen bijdragen tot een vlotte bevruchting en zwangerschap.  Neem niet zomaar lukraak welke vitamines.  Met vitamine A moet je bijvoorbeeld voorzichtig zijn, maar vitamine D daarentegen werkt positief bij zwangere vrouwen.
 
4. Rauw voedsel.  Omwille van bepaalde bacteriën moet men voorzichtig omspringen met rauwe vlees, rauwe vis of rauwe groenten en fruit.  
 
 
Gezond zwanger worden: bepaalde leefgewoontes aanpassen
 
Niet alleen door op het voedsel te letten kan men gezond zwanger worden, maar ook door bepaalde gewoontes aan te passen kan men heel wat doen om de zwangerschap gezond te laten verlopen.
 
1. Alcohol, roken en drugs zijn uiteraard uit den boze als men zwanger is (en eigenlijk ook daarbuiten).  Deze tip geldt uiteraard ook voor de mannen.
 
2. Tijdens het tuinieren of het onderhouden van de kattenbak moet je extra goed opletten om geen besmetting op te lopen.  Ook bij deze tip kunnen mannen een niet onbelangrijke ondersteuning bieden.
 
3. Voorzichtig met medicijnen.  Lees altijd goed de bijsluiter van medicijnen, er is altijd een rubriek voorzien over het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap.  Vertel ook aan je arts dat je zwanger bent of van plan bent het te worden.
 
Andere artikelen
Top van de pagina