Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Let op je voeding als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Het belang van een gezonde voeding als je zwanger wilt worden
 
Wie graag zwanger wil worden, doet er goed aan om vooraf bij een aantal zaken stil te staan, zoals bij de voeding. Een gezonde levensstijl al vóór de bevruchting, komt de gezondheid van de baby ten goede. De meeste vrouwen zijn al twee weken zwanger als ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is de ongeboren vrucht echter het meest kwetsbaar. De kans op het krijgen van een aangeboren aandoening is dan het grootst. Het is dus slim om nog voor het begin van de zwangerschap al gezond te leven. Dat geldt voor vrouwen en mannen. Waar doe je goed aan en wat kun je beter laten? 
 
 
Gezonde voeding en zwanger worden: alcohol vermijden
 
Bij een gezonde voeding om zwanger te worden, hoort geen gebruik van alcohol.  Van roken, alcohol of drugsgebruik word je minder vruchtbaar. Dit is zowel voor de man als voor de vrouw geldig.  Van alcohol is bekend dat een vrouw bij minder dan een glas per dag 40% minder kans heeft om zwanger te raken. Bij mannen kan alcohol de kwaliteit van het zaad aantasten. 
 
 
Zwanger worden ? Koffie, thee en cola met mate opnemen in de voeding 
 
Als je zwanger wilt worden, dan doe je er goed aan om een aantal soorten voeding te weren.  Te veel cafeïne verkleint de kans om zwanger te worden. Ook vergroot het de kans op een miskraam of zelfs een doodgeboorte. Maar wat is 'te veel'? Eén kopje koffie kan geen kwaad. Het voedingscentrum adviseert om niet meer dan 3 tot 4 kopjes koffie per dag te drinken als je zwanger bent of wilt worden. 
gezond gewicht door gezonde voeding: belangrijk om zwanger te worden.
 
Als je zwanger wilt worden, is een gezond gewicht via gezonde voeding nastreven uiterst belangrijk. Te zwaar zijn is niet goed, maar te licht ook niet. Vrouwen die te zwaar of te licht zijn, doen er langer over om in verwachting te raken. En ze hebben meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap. Vrouwen met overgewicht hebben meer kans op een kind met een aangeboren afwijking. Ernstig overgewicht kan eveneens leiden tot zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk. Ook de bevalling verloopt vaak moeizamer. Het beste is dus om te streven naar een zo gezond mogelijk gewicht. 
Voeding aanvullen met foliumzuur als je zwanger wilt worden.
 
Foliumzuur gebruiken als aanvulling op je voeding is heel belangrijk als je zwanger wilt worden.  Het verkleint de kans op een aantal aandoeningen, zoals een 'open ruggetje' of 'open schedel'. Het is verstandig om als vrouw extra foliumzuur te slikken zodra je een kinderwens hebt. Als je net zwanger bent, heeft je lichaam meer foliumzuur nodig dan anders. Je krijgt dan met je eten niet genoeg binnen.  Slik daarom elke dag een tablet van 0,4 - 0,5 milligram foliumzuur . Het duurt een paar weken voordat je lichaam voldoende voorraad foliumzuur heeft opgebouwd. Het is dus slim om bij een kinderwens snel te beginnen met foliumzuur. Je weet immers nog niet wanneer je zwanger raakt. Na 10 weken zwangerschap is extra foliumzuur niet meer nodig. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina