Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Je gezondheid in de gaten houden als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden vraagt een goede gezondheid
 
Als je van plan bent om zwanger te worden, dan is het noodzakelijk dat je je gezondheid goed in de gaten houdt.  Een zwangerschap vergt heel veel van je lichaam, en daarom is het noodzakelijk dat je aan je zwangerschap begint in een optimale conditie.  Een goede gezondheid begint in de eerste plaats met een evenwichtige en gevarieerde voeding.  Wat een gezonde voeding precies is, en wat je wel of niet als supplementen kan nemen, bespreken we hier.
 
 
Je gezondheid als je zwanger wilt worden: de voeding
 
De voeding is de eerste en belangrijkste stap die je moet bekijken als je wilt zwanger worden en je gezondheid op peil wilt houden.  Eigenlijk is gezond en gevarieerd eten niet alleen belangrijk als je zwanger bent of het wilt worden, maar het is iets dat altijd van belang is.  Om op een gezonde manier te eten, kan je je baseren op de voedingsdriehoek.  Als je alle delen van de voedingsdriehoek gebruikt in normale porties, dan krijg je automatisch alle stoffen binnen die je nodig hebt.  Voor een aantal voedingsproducten moet men in een periode dat men zwanger is of zwanger wilt worden wel aandacht hebben.  Het is trouwens noodzakelijk om al met gezonde voeding bezig te zijn nog voor je zwanger bent.  Uiteindelijk ben je altijd al een tweetal weken zwanger vooraleer je het zelf weet.  En die beginperiode is nu net een heel belangrijke periode voor het ongeboren kind.  Daarom moet je al voldoende op je voeding letten, ook al weet je nog niet zeker dat je zwanger bent.
 
Zaken waar je goed moet op letten zijn:
 
- rauwkost vermijd je best; eet je er toch dan doe je het best thuis.  Zo heb je een duidelijk zicht op de manier waarop de groenten gespoeld zijn.
- vermijd ook producten zoals zachte kazen (Brie, Camembert, Mozarella,…)
- zorg ervoor dat het voedsel goed verhit is en zo vlug mogelijk na de bereiding wordt opgegeten.
- let goed op de vervaldatum van de voedingsproducten.
- qua vissoorten ben je best oplettend met gerookte vissoorten en schaaldieren.
- was steeds je handen vooraleer je begint te eten.
 
 
Zwanger worden en gezondheid: supplementen.
 
Als je zwanger wilt worden is het goed voor je gezondheid als je foliumzuur neemt.  Foliumzuur is van nature aanwezig in bladgroenten, koolsoorten, volkorenproducten, kaas, eieren en citrusvruchten.  Een voldoende hoeveelheid foliumzuur is belangrijk om aandoeningen zoals open ruggetje of neurale problemen te vermijden.  Ook al krijg je voldoende foliumzuur binnen via de voeding, toch is het aan te raden om in periodes dat je zwanger bent of het wilt worden een extra dosis foliumzuur te nemen.
 
Dergelijke supplementen zijn bij de apotheker verkrijgbaar.  Vermeld wel goed en duidelijk aan de apotheker waarvoor je foliumzuur wilt nemen; zodat hij jou het juiste product kan meegeven.
Met vitamine A moet je daarentegen opletten.  Om die reden moet de apotheker ervan op de hoogte gebracht worden dat je zwanger bent of het wilt worden als je een supplement wilt nemen.  Teveel vitamine A kan de vrucht beschadigen en afwijkingen veroorzaken.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina