Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Gezond eten als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De invloed van gezond eten op het zwanger worden
 
Als je zwanger wilt worden, is het van groot belang om gezond te eten.  Gezonde en evenwichtige voeding is trouwens een belangrijke basis voor een goede gezondheid.  En een goede gezondheid zal je in je zwangerschap zeker nodig hebben.  Waar moet een gezond voedingspatroon aan voldoen ?  Wanneer eet je wel gezond en wat moet je zeker vermijden als je gezond wilt eten ?  Een massa vragen die iedere vrouw die zwanger wilt worden zich zal stellen.
 
 
Het belang van gezond eten als je zwanger wilt worden
 
Als je zwanger wilt worden zorgt een evenwichtige voeding en gezond eten er voor dat je meer vruchtbaar bent.  In feite kan je niets beters doen dan de actieve voedingsdriehoek volgen.  Dit is zowel buiten de zwangerschap goed als op momenten dat je wilt zwanger worden.  Een gezonde voeding aan de hand van de voedingspiramide zorgt ervoor dat zowel de man als de vrouw meer vruchtbaar is.  
Wie de voedingsdriehoek zorgvuldig volgt, zal geen problemen hebben met ondergewicht of overgewicht.  Beiden zijn uitermate nadelig om zwanger te worden.  Een te lage BMI (onder de 19) zorgt ervoor dat de cyclus van de vrouw sterk onregelmatig is; terwijl een BMI van meer dan 27 voor verhoogde kans op onvruchtbaarheid zorgt.  De regel van ondergewicht en overgewicht is zowel geldig voor mannen als vrouwen. Ook mannen doen er goed aan om hun BMI (en dus hun gewicht) binnen de perken te houden.  
 
 
Gezond eten om zwanger te worden: wat kan je beter vermijden ?
 
Als je zwanger wilt worden, is het verstandig om gezond te eten.  Dat houdt in dat je een aantal voedingsproducten beter kan vermijden.  Alles wat rauw is, zou je best vermijden.  Rauwe groenten zijn misschien wel lekker en okee, maar je moet er dan wel zeker van zijn dat deze zeer grondig gespoeld zijn.  Daarom eet je best geen rauwe dingen op restaurant, omdat je dan geen zicht hebt op de manier waarop de zaken gewassen zijn.  Ook wat het vlees betreft, doet men er goed aan om het vlees degelijk te laten uit bakken.  Een bloederige biefstuk kan dan misschien wel een pak smakelijker lijken; toch is het beter voor zwangere vrouwen om de goed uitgebakken versie te kiezen.  Met kazen is het zo dat je beter de zachte kazen zoals brie, camembert of mozarella vermijdt.  Verder zijn leverproducten ook niet echt aan te raden omwille van hun grote hoeveelheid vitamine A.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina