Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een gezonde leefstijl als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De invloed van je leefstijl als je zwanger wilt worden
 
Als je zwanger wilt worden is het verstandig om er een gezonde leefstijl op na te houden.  Een ongezonde leefstijl, zowel voor de vrouw als voor de man, werkt heel nadelig op je vruchtbaarheid.  Daar komt ook nog bij dat je altijd een paar weken hebt waarin je niet weet of je zwanger bent.  Tussen de bevruchting en de datum dat je eerste maandstonden zouden moeten komen, verlopen een tweetal weken.  Als je in die tijd ongezond leeft, heeft dat een schadelijke invloed op je kindje. Je hebt er met andere woorden alle belang bij om gezond te leven.
 
 
Wat is een gezonde leefstijl als je zwanger wilt worden ?
 
Een gezonde leefstijl als je zwanger wilt worden, begint met een gezonde voeding.  Als je zwanger wilt worden, doe je er goed aan om dagelijks gevarieerd en gezond te eten.  Zowel ondergewicht als overgewicht zijn een negatieve factor om het zwanger worden te bevorderen.  Zorg er dus voor dat je een goede bmi hebt (tussen 20 en 25) alvorens je zwanger wilt worden en probeer die zoveel mogelijk aan te houden.  Met gezonde voeding  bedoelt men ook dat het “eten voor twee” een fabeltje is.  Het is niet omdat je zwanger bent dat je noodzakelijk meer moet gaan eten.  
 
Naast gezond eten, kan je best ook foliumzuur nemen.  Dit zorgt er enerzijds voor dat je vlugger kan zwanger worden maar ook dat de baby minder kans maakt op een aangeboren aandoening zoals een open ruggetje bijvoorbeeld.  Foliumzuur is een vitamine die je bij de apotheker vrij kan verkrijgen.  
Met een aantal producten dien je voorzichtig om te springen.  Vermijd overmatig gebruik van alcohol, cafeïne en nicotine.  Het beste van al is om deze dingen helemaal te bannen.  Ook met rauwe groenten en rauw vlees ben je best oplettend.  Het verversen van de kattenbak doe je als vrouw liefst niet meer van zodra je zwanger wilt worden.  Doe je het toch, draag dan steeds handschoenen.
 
Tot een gezonde leefstijl behoort ook het vermijden van stress.  Stress werkt zeer negatief op het zwanger willen worden, en is nadelig als je al zwanger bent.  
 
Lichaamsbeweging is eveneens aan te raden.  Als je zwanger wilt worden, kan je om het even welke sport beoefenen; maar eens je zwanger bent, is het toch af te raden om risicovolle sporten (duiken, parachute springen, …) te beoefenen.  Probeer ook te vermijden dat je bij het sporten tot het uiterste gaat.  Je lichaam zal hoe dan ook een andere vorm aannemen, wat het beoefenen van sport soms moeilijker maakt.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina