Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden, interessant boek van Mariel Croon

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 60,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom een boek van Mariël Croon lezen over zwanger worden ?
 
Wie zwanger wilt worden en het nog niet is, kan veel nuttige informatie vinden in het boek “Zwanger worden, een handboek voor kinderwensers en twijfelaars van Mariël Croon.  Het boek geeft informatie voor wie zwanger wil worden maar dat nog niet is. 
 
"Zwanger worden doen de meeste vrouwen maar een paar keer in hun leven", zegt Croon. "Die momenten moet je koesteren. Een zwangerschap zou je met aandacht moeten voorbereiden. Begin je pas gezond te leven nadat je hebt ontdekt dat je zwanger bent, dan ben je te laat om die allereerste cruciale periode in het leven van je kind nog te beïnvloeden." 
 
Hiermee wordt meteen de nagel op de kop geslagen.  De beginperiode van de zwangerschap is voor het  embryo een periode waarbij het zeer  gevoelig is voor externe factoren. In deze beginperiode gaan twee verschillende cellen versmelten en in een ongelooflijke vaart uitgroeien tot een compleet nieuw wezen. Besef dat, als je bijna een week over tijd bent en je bent effectief zwanger, dan begint het hartje al te kloppen en vormt zich de voorloper van het ruggenmerg, de neurale buis. Het is dus duidelijk dat je op het gebied van je levensstijl best al enkele keuzes maakt nog voor je zwanger wordt.  Doorgaans weet je de eerste weken niet dat je zwanger bent, en aangezien er dan reeds zoveel ingrijpende veranderingen zijn; is het goed om reeds op een bewuste en gezonde manier te leven.  Croon laat in haar boek duidelijk voelen dat je een zwangerschap goed moet voorbereiden, en dat kan onder andere door risico’s uit je levensstijl te bannen.
 
 
Mariël Croon en zwanger worden: een boek voor vaders en moeders
 
Aanpassing van de levensstijl, is niet alleen een zaak voor de moeder vindt Croon. Roken bijvoorbeeld, tast de zaadkwaliteit aan, maar ook de kwaliteit van de eicellen, zowel van volwassen vrouwen als van ongeboren meisjes die in de baarmoeder aan rook worden blootgesteld. Deze meisjes hebben op latere leeftijd meer kans op vruchtbaarheidsproblemen. 
 
Croon is eigenlijk een verloskundige van opleiding.  Zij benadrukt dat zwanger worden vooral een gezonde, vrolijke aangelegenheid moet zijn. Maar net zo goed pleit zij ervoor dat voor de zwangerschap alle risico’s moeten uitgeschakeld worden die men kan uitschakelen.  Zij spreekt in haar boek over risicoselectie.  Risicoselectie wil zeggen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen stellen met een laag en een verhoogd risico op complicaties. Heeft men een verhoogd risico op problemen, dan gaat men best te rade bij een centrum voor erfelijkheidsvraagstukken, een gynaecoloog of bijvoorbeeld een diëtiste. 
 
Het boek gaat trouwens niet alleen over de voorbereiding van de zwangerschap en de snelste manier om zwanger te worden. Het boek is eveneens een interessant te raadplegen werk  voor twijfelaars die behoefte hebben aan enige ondersteuning bij hun keuze.  
 
Tien procent van alle koppels die zwanger willen worden heeft medische hulp nodig bij het zwanger worden. Ook voor hen is het boek een aanrader.  Alle vruchtbaarheidsbehandelingen worden erin besproken, van een vrij eenvoudige behandeling met hormonen via IVF tot de mogelijkheden met draagmoederschap. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina